Nemaju nijednu autobusku liniju

Selo Obrva, koje je samo četrnaest kilometra udaljeno od centra Kraljeva, već dve godine nema nijednu autobusku liniju. Jedini prevoz meštanima koji nemaju svoj automobil je “taksi po ceni karte”

Obrva je lepo selo u dolini Zapadne Morave na četrnaestom kilometru od Kraljeva ka Čačku i na svega četiri kilometra od prometne Ibarske magistrale. Selo ima 150 domaćinstava, sa oko pet stotina stanovnika, koji se uglavnom bave poljoprivredom. Ne može se reći da spada u nerazvijena i napuštena sela, ali sa njima deli isti problem- nepostojanje niti jedne organizovane autobuske linije za prevoz stanovnika (ka Kraljevu ili Čačku).

” Postoje samo nekakve taksi linije po ceni karte koje su postale popularne. Ne znam ko ih pospešuje. U poslednje dve godine obraćali smo se i gradonačelniku Kraljeva i drugim gradskim institucijama ali nismo dobili odgovor zbog čega nisu u mogućnosti da nam obezbede autobuski prevoz. Samo četiri kilometra smo od Ibarske magistrale i postoji mogućnost da bar neke od postojeći
h autobuskih linija koje idu ka Tavniku i Voljavči svrate ovde, pokupe putnike, i nastave dalje, ali ni to se ne događa. Nemam objašnjenje zašto,” ističe predsednik Mesne zajednice Obrva Miloš Dmitrović.

Predsednik mesne zajednice pojašnjava da je nedostatak javnog gradskog prevoza jedan od razloga zašto mladi sve više napuštaju ovo selo i zašto se u njemu sve manje dece rađa. Osnovna škola u selu koja ima četiri razreda ukupno ima samo osamnaest učenika, a ne tako davno, pričaju meštani, bilo ih je oko sedamdeset. Nadaju se da će nadležni pronaći rešenje i da će kroz njihovo selo ponovo saobraćati bar jedna autobuska linija.

Share

Povezani postovi