Kultura 

Jagodina raspisala konkurs za “Srpsko pero”

Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 32. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu “Srpsko pero 2017”.

 

Nagrada “Srpsko pero” se sastoji iz unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će biti održana u Jagodini u junu, povodom Vidovdana. Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku, rečeno je Tanjugu u Savetu festivala.

Radove bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 15. maja. U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, kažu u Savetu.

Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestovaće i najuspešnijih deset učesnika konkursa. Tada će biti promovisan i zbornik sa 30 najuspešnijih radova pristiglih na ovaj konkurs, rekao je Tanjugu umetnički direktor festivala Bajo Džaković. U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije “Zlatni orfej” piscu Srbije i “Pomoravski orfej” najuspešnijem piscu Pomoravlja, ističe Džaković.

Share

Povezani postovi