Društvo 

Ćuprija rešava problem Doma vojske

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić kaže da je Dom vojske Srbije u tom gradu sklon padu i ne vredi 1,45 miliona evra koliko je procenjen od Poreske uprave.

 

“Zgrada jeste u centru grada, ali je sklona padu i totalno neupotrebljiva, i za nju sada dati 1,45 miliona evra da je kupite i kasnije dati još toliko da je stavite u funkciju, znači da će se ta investicija vratiti za 20 godina, što nije realno”, ističe Erić.

Mi smo tražili da se ove godine obavi nova procena Doma vojske i da to urade građevinski veštaci a ne Poreska uprava, dodao je Erić i ocenio da će “ove godine biti rešen problem Doma vojske”.

Kada je reč o Kasarni vojske, rešenje se traži sa Vladom Srbije i Ministarstvom odbrane ali i Ministarstvom prosvete “jer naša je želja da se tu osnuje i radi Centar za nadarenu decu Srbije iz matematike i fizike, koja žele da se bave naukom”, rekao je on.

Na lokaciji ispod kasarne se nalazi i stari grad Horeum Margi, i tu su u planu iskopavanja “ali u nekom budućem periodu jer taj prostor još ne pripada lokalnoj samoupravi”,
objašnjava Erić.

 

Izvor: www.b92.net

Share

Povezani postovi