Privreda 

Kraljevčanin Radojko Janić preduzetnik godine

Vlasnik kraljevačke kompanije “Radijator-inženjering” Radojko Janić dobitnik je nagrade Preduzetnik godine 2016. koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća “Ernst i Jang”. Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru “Svetskog preduzetnika godine” u Monte Karlu.

” Ovo je za mene i moju firmu jedno od najvećih priznanja koje smo dobili. Sva priznanja koja sam do sada dobio su mi draga, ali ovo posebno, jer su u žiriju bili privrednici i jer je kompanija “Ernst i Jang” jedna ozbiljna organizacija. Osećam se ponosno. Ponosan sam i na svoju porodicu i na moje radnike koji su svojim zalaganjem i radom doprineli uspehu naše firme,” ističe Janić.

Njegova kompanija “Radijator-inženjering” bavi se montažom i održavanjem centralnog grejanja i proizvodnjom različitih tipova kotlova za domaćinstva i velike poslovne i
industrijske objekte.  Na inostrano tržište ova kraljevačka firma plasira oko 80% svojih proizvoda i  ima 402 zaposlena. Kotlovi proizvedeni u Kraljevu najviše se izvoze u Englesku i Švedsku, ali i u druge zemlje Evropske Unije i na rusko tržište. Poslednjih nekoliko godina naročito je velika tražnja za kotlovima na pelet i drvnu sečku.

Za nagradu Preduzetnik godine bilo je prijavljeno 32 kandidata iz 29 kompanija u Srbiji. Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na medjunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Radojko Janić, kome je nagradu uručio direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, u junu će predstavljati Srbiju na izboru “Svetskog preduzetnika godine” u Monte Karlu.

Priznanje u kategoriji “Brzorastući preduzetnik godine” dodeljeno je Dušku Radoviću, vlasniku preduzeća “Tranfera” iz Beograda koja se bavi transportom i logistikom, a “Inovativni preduzetnik godine” su Snežana i Uroš Đorđević vlasnici firme “Agrounik” iz Beograda, koja se bavi inovativnom proizvodnjom i istraživanjem u biotehnologijama. Kompanija “Ernst i Jang” je u Srbiji peti put dodelila nagradu “Preduzetnik godine”, koja je ustanovljena pre 30 godina, a dodeljuje se u više od 50 zemalja. U prethodnih pet godina u programu “Ernst i Jang” Preduzetnik godine u Srbiji učestvovalo je oko 120 kompanija koje zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Share

Povezani postovi