Privreda 

Italijanska kompanija Evolvea najavila dolazak u Kruševac

Na poziv kompanije Evolvea iz Milana, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić i predsednik Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga Aleksandar Šaronjić boravili su u ovom italijanskom gradu, navodi se na sajtu Grada Kruševca.
Nakon razgovora sa gradonačelnikom Nestorovićem kompanija Evolvea najavila je dolazak u Kruševac, kada će dati predloge saradnje prilagođene ovom regionu.

Delegacija iz Srbije prisustvovala je radionici Smart city i imala priliku da se upozna sa rešenjima iz četvrte industrijske revolucije renomiranog italijanskog proizvođača softvera i hardvera na području uštede energije, kontrole i izgradnje LED rasvete, kao i kontrole saobraćaja i razvijanja mreže.

Tom prilikom videli su i procese automatizovane (digitalne) uštede energije, regulisanja rasvete i mreže koje automatski prenose podatke, smanjuju jačinu rasvete u noćnim satima, podižu kvalitet života i vrše uštede u javnom sektoru, sprečavaju saobraćajne nesreće, sprečavaju otuđenja automobila i povećavaju sigurnost objekata, ubrzavaju procese administracije i daju softverska rešenja parking servisu i gradskim vodovodima.

Osim Milana, delegacija iz Srbije boravila je i u Padovi, gde je sa više malih i srednjih preduzeća u okviru njihove fondacije Federcontribuenti razgovarala o mogućnostima povezivanja sa investitorima iz okruga Veneto.

Gradonačelnik Kruševca Nestorović saopštio je pogodnosti za ulaganje u Srbiju, Rasinski okrug i Kruševac. Predložena je i saradnja po pitanju otvaranja proizvodnih fabrika, izvoza, uvoza i investicionih ulaganja, razvoja naučno tehnoloških institucija i turizma.

Izvor: www.ekapija.com

Share

Povezani postovi