Privreda 

Cepter kupio Zvezdu 1, Aciko komerc kafe Švajcariju

Hotel Zvezdu 1, koja se nalazi na samoj Promenadi u Vrnjačkoj Banji i koja je najvrednija imovina HTP “Fontane” koja je u stečaju, zvanično je kupila firma “Centrotekstil” čiji je vlasnik biznismen Filip Cepter.  Hotel Zvezda 1 kupljen je za 179 miliona dinara, što je oko 1,4 miliona evra.

“Srbija video” je pisao pre par meseci da je Cepter posetio Vrnjačku Banju i da je bio jedan od ozbiljnih kupaca, ali ne samo Zvezde 1, već i nezavršene Zvezde 2 i hotela Fontana. Plan mu je bio da ih kupi u paketu, ali je morao da odustane od provobitne zamisli, nakon što je doneta odluka da se objekti HTP “Fontana” prodaju pojedinačno, javnim nadmetanjem.

Ukupna površina hotela Zvezda 1 je 11.455 kvadratnih metara, što znači da je cena kvadrata na najluksuznijem mestu u Vrnjačkoj Banji, novog vlasnika koštala oko 130 evra.

Na licitaciji koja je održana u utorak, pored Zvezde 1 prodat je i kafe Švajcarija koji se takođe nalazi na glavnom šetalištu, preko puta Zvezde. Ovaj objekat kupila je za oko 910.000 evra firma “Aciko-komerc” iz Kraljeva. S obzirom da je ukupna površina ovog ugostiteljskog objekta oko 230 kvadratnih metara, znači da je ova firma kvadrat platila 4.000 evra.

Licitaciji je prisustvovao i Vojislav Strugar predstavnik konzorcijuma koji je 2005. godine kupio HTP Fontanu. On je rekao da je prodaja objekata HTP Fontane nezakonita, jer postoje sudske presude koje potvđuju njihovo vlasništvo.

Izvor: www.srbijavideo.com

Share

Povezani postovi