Privreda 

Pomoć poljoprivrednicima u Kragujevcu

Gradsko veće Kragujevca odlučilo je da objavi tri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima na teritoriji grada Kragujevca.  

 

Sredstva u iznosu do 600.000 dinara opredeljena su za nabavku prenosne opreme za mužu. Maksimalan iznos po ovom osnovu ne može biti veći od 50.000 dinara po domaćinstvu, uz obavezu da korisnik sredstava kupljenu opremu ne sme otuđiti u periodu od tri godine.

Drugi poziv odnosi se na dodelu sredstava za nabavku nove priključne mehanizacije u iznosu do 3,6 miliona dinara. Podsticajna sredstva odobravaju se do 40 odsto od iznosa na dostavljenom računu, pri čemu maksimalan iznos po ovom osnovu ne može biti veći od 60. 000 dinara po domaćinstvu. Korisnici podsticajnih sredstava po ovom osnovu kupljenu mehanizaciju ne mogu otuđiti u periodu do pet godina.

Gradsko veće je najavilo i objavljivanje javnog poziva za dodelu sredstava za nabavku sadnog materijala voća u iznosu do milion dinara. Sredstva su namenjena za nabavku sadnog materijala za površinu pod zasadom voća veću od 0,25 hektara i za zasade vinove loze od 0,20 do 0,50 hektara. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 50 posto po dostavljenom računu, odnosno do 50.000 dinara po domaćinstvu.

Svi javni pozivi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada www.kragujevac.rs i u mesnim kancelarijama na seoskom području.

Izvor: www.danas.rs

Share

Povezani postovi