Politika 

Miting Aleksandra Vučića u Kraljevu

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kraljevu da dobro zna koliko se u Kraljevu, Trsteniku, Raškoj i Vrnjačkoj Banji teško živi i da upravo građani koji teško žive najviše veruju državi. On ističe da najviše kritika u Kraljevu dobija od ljudi koji su razorili i opljačkali kraljevačke fabrike i radnike ostavili na ulici.

“Borio sam se da dva investitora dođu u Kraljevo, odustali su, ali nastaviću da se borim. Ne budemo li ih doveli, dovešćemo fabriku Namenske industrije koja će biti u državnom vlasništvu, da zaposlimo ljude. Već sam dao nalog da se ceo projekat radi,” ističe Vučić.

Aktuelni premijer i kandidat za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je Kraljevčanima i da će biti izgrađen dugo obećavani Moravski koridor.

“Uveliko smo u pregovorima oko dokumentacije, idejnog projekta i svega drugog za Moravski koridor od Preljine do Pojata. On će da spoji Kraljevo sa Trstenikom, Kruševcem, Ćićevcem i Nišom. To će značiti lakše dovođenje investitora. Hoću i da vam se zahvalim na dosadašnjem strpljenju. Kraljevo i Leskovac su na redu i niko vas nije zaboravio,” poručio je Vučić.

Vučić je naglasio da je politika Srbije, politika mira i stabilnosti. Rekao je da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji i da u Srbiji, mi građani odlučujemo o svojoj sudbini, a ne neko sa strane.

Na mitingu je govorio i direktor kraljevačke fabrike Aero East Europe, Dejan Matić. Ova fabrika proizvela je do sada više od 140 lakih sportskih aviona “Sila” i nosilac je svih evropskih sertifikata, uključujući i nemački koji je veoma teško dobiti.

“Za biznis kojim se ja bavim mnogi kažu da je rizičan, sklon padu, ali tamo gde su drugi videli poteškoće ja sam video izazove i motivaciju da pobedim i dokažem da se Srbi nikada ne predaju. Premijera Vučića doživljavam kao sebi bliskog borca i želim da kažem da je Srbija za vreme njegovog premijerskog mandata osvojila poštovanje međunarodne zajednice. Kada imamo poštovanje, imamo i šanse da unapredimo ekonomiju,” poručio je Matić.

Pored njega na mitingu, u prepunoj novoj sportskoj hali u Kraljevu, govorili su i voditelj Žikine Šarenice, Živorad Žika Nikolić koji je naglasio da je svoju karijeru počeo u Kraljevu, predajući ruski jezik u dve srednje škole, i Danilo Jovanov, Kraljevčanin koji je osvojio brojne medalje u takmičenjima osoba sa invaliditetom.

Mitingu su prisustvovali i ministri Zorana Mihajlović, Mladen Šarčević, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, Milan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, Nikola Selaković, Bratislav Gašić i drugi visoki funkcioneri SNS-a, kao i domaćini, načelnik Raškog upravnog okruga i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kraljevu Nebojša Simović, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, narodni poslanici i drugi funkcioneri iz Kraljeva.

 

 

 

 

 

Share

Povezani postovi