Privreda 

Počela gradnja “Retail Parka” u Kraljevu

Kompanija RC Reinvest počela je gradnju prvog “Retail Parka” u Kraljevu. Budući tržni centar, koji će građanima pružati i zabavne sadržaje, gradi se u neposrednoj blizini nove sportske hale, u Ulici Dušana Popovića u Ribnici, i uposliće, kako je najavljeno, stotinu radnika.

“Ritejl park će imati osamnaest jedinica. Uglavnom će se prodavati garderoba, obuća, kozmetika i roba široke potrošnje, a biće organizovani i zabavni sadržaji. Kraljevčani će moći da, na prostoru od pet hiljada kvadratnih metara, kupe sve što im je potrebno i neće više morati da odlaze u tržne centre u Čačku i Kragujevcu. Objekat će imati i parking prostor, u blizini je i parking nove sportske hale, tako da će posetioci moći lako da pristupe, obave kupovinu i vrate se na svoju destinaciju,” ističe projekt menadžer kompanije RC Reinvest Goran Ivanovski.

Menadžer kompanije RC Reinvest, koja posluje u četiri evropske zemlje i do sada je izgradila više od stotinu objekata, naglašava da je kompanija ostvarila odličnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave i da su u januaru ove godine dobili građevinske dozvole i za objekat i za pristupne saobraćajnice.

“Meni je drago da sa ovim projektom Kraljevo postaje savremeni grad. Na ovoj lokaciji već imamo modernu sportsku halu, a biće izgrađen i veliki gradski bazen. Mi se trudimo da ovakvim primerom pokažemo stranim investitorima koliko je Kraljevo ozbiljan i odgovoran grad. Nadamo se da je ovo početak otvaranja Kraljeva i da će doći mnogo novih investicija,” poručuje načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.

“Kada krajem godine budemo otvorili prvi Ritejl centar Kraljevčani više neće morati da u kupovinu odlaze u tržni centar Plaza u Kragujevcu, ili da idu do Beograda u tržne centre Stadion, Ušće i Delta city,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Kompanija RC Reinvest u izgradnju Retail Parka u Kraljevu uložiće 3,5 miliona evra, a gradnja objekta bi trebalo da bude završena krajem novembra ili početkom decembra ove godine.

 

 

 

 

 

Share

Povezani postovi