Privreda 

“Panda robna kuća” u Kraljevu

Lanac kineskih robnih kuća “Panda” širi se i centralnom Srbijom. Nakon Paraćina “Panda robna kuća” svečano je otvorena u Kraljevu u objektu nekadašnje Robne kuće Beograd. 

Na 2500 kvadratnih metara prodajnog prostora izložen je bogat asortiman proizvoda. Za razliku od drugih kineskih robnih kuća kupci u “Pandi” mogu pronaći i raznovrsnu robu domaćih proizvođača.

Na prvom spratu je izložena garderoba iz Italije, Španije, Mađarske, Turske i Srbije. Na drugom spratu su školski pribor, ukrasi i igračke, a na trećem alati, oprema, posuđe i drugi proizvodi potrebni u domaćinstvu.

U Panda robnoj kući u Kraljevu trenutno je zaposleno dvadeset radnika, a prema najavi menadžera ove robne kuće u planu je zapošljavanje još pet do deset radnika.


Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici grada Kraljeva i Raškog upravnog okruga. Zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović istakla je da joj je drago što objekat nekadašnje Robne kuće Beograd, koji se nalazi u centru grada i u vlasništvu je privatne kompanije Verano motors, više nije prazan, i naglašava da je Kraljevo otvoreno za sve investitore koji će da zaposle ljude i podstaknu razvoj privrede.

Inače, kompanija Verano motors, u vlasništvu Radomira Živanića, kupila je 2007. godine objekte Robne kuće Beograd za 360 miliona evra, a Panda robna kuća u Kraljevu je šesnaesta u Srbiji.

Share

Povezani postovi