Društvo 

Grad preuzeo “Radio televiziju Kragujevac”

Glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština grada Kragujevca donela je odluku “o vršenju osnivačkih prava nad privrednim društvom “Radio televizija Kragujevac”.

Poslove i ovlašćenja direktora, obavljaće Jelena Vuković, do okončanja postupka ponovne privatizacije RTK. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ocenio je da situacija sa RTK nije jednostavna, ni laka, i da je “više iznuđena nego što je bila želja bilo koga da se televizija dovede u poziciju u kojoj je”.

Televizija nije bila u vlasništvu grada 20 meseci, i u ovom trenutku njeni ukupni dugovi iznose oko 70 miliona dinara.

“Ovo će biti televizija Kragujevčana, jer je odluka doneta na zahtev građana Kragujevca, koji su potpisali peticiju za opstanak. Za nepuna tri – četiri dana prikupljeno je 10.000 potpisa. Da je peticija trajala mesec dana nema građanina koji to ne bi potpisao. Kako smo mi iz vlasti mogli drugačije da reagujemo nego da prihvatimo takvu volju građana i da uđemo u priču preuzimanja televizije, ” ističe Nikolić.

“Morali smo da donesemo ovakvu odluku i smatramo da je dobra. Nažalost, u međuvremenu zaposleni nisu primali plate, duguje im se 13 zarada i nažalost građani nisu bili informisani poslednjih godinu dana. Problemi su nastali kada smo imali tragediju u Medni i tada se videlo koliko nam nedostaje lokalni javni servis,” zaključuje Nikolić.

Izvor: www.ikragujevac.com

Share

Povezani postovi