Društvo 

Milioni za rodni kraj

Za obnovu dotrajale škole i uređenje dvorišta u Jošaničkoj Banji potrebno je oko 200.000 evra. Milomir Glavčić (90) iz Nijagare Folsa u Kanadi obezbediće 170.000 evra, a ostatak opština Raška.

U svom rodnom selu Kovači podno Kopaonika Milomir je izgradio crkvu, školu, česme i asfaltne puteve, u Jošaničkoj Banji Dom kulture, a u Kraljevu most preko Ibra, za koji je dao pola miliona evra. Stalno šalje novčanu pomoć za slave, Božić, Vaskrs i druge praznike rođacima iz zaseoka Pope i svim žiteljima Kovača. Na pomoć svojoj rodnoj Srbiji potrošio je do sada oko šest miliona evra.

“Hvala puno čika Milomiru, velikom čoveku i dobrotvoru, za svu pomoć Kopaoniku, opštini Raška i celoj Srbiji. Mnogo je doprineo da se u njegovim Kovačima živi bolje i da žitelji potkopaoničkih sela ostaju na svojim ognjištima,” kaže Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška.

Kao siromašni mladić, Milomir je u Kanadu otišao pre šest i po decenija, teškom mukom uspeo je da postane uspešan biznismen, a deo svog imetka ulaže u rodni kraj koji još nije posetio uprkos stalnim pozivima da dođe kako bi mogli da mu zahvale.

Izvor: vesti-online.com

Share

Povezani postovi