Privreda 

Vrnjačka Banja očekuje nove investitore

Vrnjačka Banja, u kojoj je prošle godine ostvareno  684 245 noćenja, očekuje nove investitore. Lokalna samouprava oglasila je prodaju parcele i objekata u Ulici Žike Valjarevića, u zoni hotela H1, postupkom javnog nadmetanja.

Na ovoj lokaciji predviđena je gradnja hotela, koji, prema pravilima gradnje, treba da budu usklađeni sa međunarodnim normativima klasifikacije, standardizacije i kontrole. Takođe, u pomenutoj zoni dozvoljeno je obavljanje usluga kompatibilnih sa hotelskom ponudom, poput trgovinskih radnji, restorana, kafea, objekata za kulturu, zabavu, rekreaciju…

Oglašena imovina obuhvata pet objekata u javnoj svojini, i to objekta komunalnih usluga površine 1.579 m2, dve poslovne zgrade za koje nije utvrđena delatnost, površina 108 m2 i 193 m2, magacina od 76 m2, pomoćne zgrade od 163 m2, njive treće klase površine 65,45 ari, kao i katastarske parcele, površine 86,64 ari, na kojoj se objekti nalaze.

Početna cena objekata je 1.000 dinara po kvadratu, dok je cena metra kvadratnog zemljišta 4.000 dinara.

Tender za prodaju imovine objavljen je 25. jula 2017. godine, a rok za podnošenje prijava za učešće na licitaciji je 30 dana od dana javnog oglašavanja. Javno nadmetanje biće održano petog dana od dana isteka roka za prijavljivanje u prostorijama Skupštine opštine Vrnjačka Banja.

Izvor: www.ekapija.com

Share

Povezani postovi