Kultura 

Kanađani u Kraljevu

Zahvaljujući Srpskom Kulturnom  Centru “Stefan Nemanja”, Kraljevo je ovog vikenda domaćin članovima Srpske akademije za narodnu igru iz Toronta.

Članovi Akademije iz Toronta svake druge godine organizuju turneju po Srbiji i, drugi put zaredom, odabrali su za svog domaćina Srpski Kulturni Centar ,,Stefan Nemanja”, poznatiji kao Kulturno umetničko društvo “Železničar” iz Kraljeva.

Zajednički koncert ovog prestižnog kulturno umetničkog društva iz Kanade i Kraljevačkog “Železničara” biće održan u subotu, 12. avgusta, od 20 časova na sceni Doma Vojske Srbije u Kraljevu. Zahvaljujući pripadnicima Vojske Srbije i načelniku Doma vojske u Kraljevu, Radoslavu Premoviću, koncert će biti besplatan i otvoren za sve posetioce.

KUD “Železničar” poziva građane da pogledaju kako članovi Srpske Akademije za narodnu igru iz Toronta, koji žive hiljadama kilometara daleko od matice, neguju našu narodnu tradiciju i podrže omladinski i dečiji ansambl KUD-a “Železničar“ iz Kraljeva. U poslednjoj deceniji oni su dobitnici najviših priznanja na republičkim takmičenjima i ubrajaju se u najbolje kulturno-umetničke ansamble u Srbiji.

Share

Povezani postovi