Društvo 

Aerodrom u Lađevcima i autodrom Beranovac važni za razvoj Kraljeva

Ove godine je, do danas, u Vojsku Srbije primljeno 820 profesionalnih vojnika, a do kraja godine će još 968 profesionalnih vojnika zauzeti mesto u redovima Vojske Srbije, ističe ministar odbrane Aleksandar Vulin. Takođe, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine i na taj način dodatno ojačati redove naše vojske, naglasio je on tokom obilaska Centra za obuku logistike u Kraljevu, u kasarni Ribnica.

„Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant će učiniti sve da se materijalni položaj vojnika popravlja i da se vrši odgovarajuća popuna”, kaže Vulin.

Vulin je ukazao da Ministarstvo odbrane uvek nastoji da sa lokalnom samoupravom ima najbolje moguće odnose.

“Trideset godina nije izgrađen ni jedan vojni stan u Kraljevu i mislim da je vreme da se to promeni. Ministarstvo odbrane je svakako spremno da učestvuje u tome, a siguran sam da lokalna samouprava prepoznaje potrebu da pomogne svojim sugrađanima koji su pripadnici Vojske Srbije”, kaže Vulin.

U kasarni “Ribnica” ministar Vulin se sastao i sa načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem, gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem i njegovom zamenicom Maricom Mijajlović.

Načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koji su na teritoriji tog okruga bili uvek tu sa svojim narodom, kada god je to zatrebalo u slučaju elementarnih nepogoda, ukazujući, takođe, na strateški značaj razvoja aerodroma „Lađevci“ za taj okrug.

Zamenica gradonačelnika Kraljeva, Marica Mijailović istakla je da su današnji razgovori sa ministrom Vulinom bili izuzetno korisni i plodonosni i odnosili su se na teme koje su strateške za razvoj grada Kraljeva, među kojima su aerodrom „Lađevci“, Dom vojske, stanogradnja za pripadnike Vojske Srbije, kao i autodrom „Beranovac“.

Ministar Vulin prisustvovao je i praktičnoj obuci u upravljanju motornim vozilima kadeta 139. klase Vojne akademije na autodromu ”Beranovac”.

“Za poligon “Beranovac“, gde se često održavaju auto trke, moto trke i biciklističke trke možemo da kažemo da je i on jedan važan deo infrastrukture koji je bitan za grad Kraljevo. Razgovarali smo i o aerodromu, o potrebi njegovog završetka i ja sam siguran da će resorno ministarstvo u saradnji sa Vojskom Srbije vrlo brzo izaći sa konkretnim predlogom onoga što zaista možemo da uradimo”, naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tokom današnje posete garnizonu Kraljevo, ministar u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovika Đokice Petrovića, obišao je pripadnike Centra za obuku logistike Komande za obuku u kasarni „Ribnica”, gde ih je zamenik komandanta tog centra potpukovnik Milan Terzić informisao o težišnim zadacima i stanju u jedinici.

Izvor: Tanjug

Foto: www.mod.gov.rs

Share

Povezani postovi