Kultura 

Počeo STREET ART festival u Kraljevu

„Street art“ festival u organizaciji Kulturnog centra”Ribnica” iz Kraljeva ove godine traje od 21. do 28. avgusta.

Festival je počeo likovnom radionicom koju vodi slikarka i likovni pedagog Slađana Miljković, nastavlja se u sredu 23. avgusta radionicom “Bojimo protiv nasilja” udruženja Fenomena, u dvorištu Francuske kuće u Kraljevu. Tu će iste večeri od 20 časova biti predstavljena knjiga “Street art Belgrade” Aleksandra Đorđevića uz izložbu fotografija grafita koji se nalaze u knjizi.

I ove godine planirano je crtanje grafita. Grafiteri iz Kraljeva, Beograda, Čačka i Berlina oslikavaće prolaze u Omladinskoj ulici i Ulici Miloša Velikog.

Glavni muzički program biće održan u petak i subotu, 25. i 26. avgusta, u dvorištu Osnovne škole „IV kraljevački bataljon.” Prve će se predstaviti Princeze Rok Planete iz Kraljeva, tinejdžerke koje izvode popularne domaće i strane rok pesme. Nakon njih nastupaju bendovi sa krosover muzičkim pravcem – Framework iz Mladenovca i SickSoul iz Šapca. Za ljubitelje alter garaž roka nastupa bend iz Užica – Hadži Prodane Duše. Zvezde večeri, popularni sastav Ničim izazvan, nastupaju od 22 časa.

U subotu program počinje u 20 časova nastupom kraljevačkih mladih repera Trefa, Kaće i Silvera, a nastavlja se uz Kida Keva Crew koji premijerno nastupaju izvodeći autorsku muziku. Poznati bosanskohercegovački reper i autor hip hop tekstova Edo Maajka nastupa u pratnji DJ-a i MC-a u 21 čas i 30 minuta. Za after party zaduženi su Euphorics & EDGE MC.

Festival se završava u ponedeljak 28. avgusta u foajeu zgrade Gradske uprave Kraljeva (srednji ulaz) gde će u 20 časova biti otvorena izložba „Fasada mog grada“. Izložbu će činiti radovi nastali na radionici Slađe Miljković.

Share

Povezani postovi