Društvo 

Nove socijalne mere u Kraljevu

Grad Kraljevo je dobio dvadeset dva miliona dinara namenskih sredstava Ministarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije. Jedan od uslova za korišćenje ovih sredstava je pronalaženje modusa za isplatu dela tog iznosa. 

“Ono zašta smo se mi opredelili jeste donošenje Odluke o socijalnoj zaštiti koja predviđa osnivanje nove ustanove koja bi ova sredstva raspoređivala korisnicima socijalne zaštite. Mi nismo želeli, kao neki drugi gradovi, da ova sredstva raspodeljujemo putem javnog oglasa za dobijanje partnera, a da onda taj partner na osnovu kriterijuma koji su često zamagljeni raspodeljuje sredstva Vlade Republike Srbije, kao u nekim drugim gradovima i opštinama u Srbiji gde sredstva nisu korišćena na način koji je u interesu građana tih gradova i opština i korisnika socijalnih usluga,” ističe gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Nacrt Odluke o socijalnoj zaštiti grada Kraljeva usvojen je na trideset drugoj vanrednoj sednici Gradskog veća i naćiće se na dnevnom redu prve naredne sednice Skupštine grada Kraljeva.

Na sednici Veća usvojena je i izmena Odluke o gradskim administrativnim taksama kojom je omogućeno mladencima da venčanja van Gradske uprave plaćaju 6.000 dinara umesto dosadašnjih 15.000 dinara.

“Mislim da smo na taj način omogućili mladim ljudima da se venčavaju i van ove zgrade, kod svojih kuća, u restoranima i na drugim mestima. To je još jedna mera za poboljšanje populacione politike na teritoriji grada Kraljeva,” poručuje gradonačelnik Terzić koji će se i sam venčati uskoro, ali kako kaže već je uplatio taksu od 15 000 dinara.

Takođe, rešenjem Gradskog veća iz budžetske rezerve grada biće izdvojeno 602 500 dinara za kupovinu i montažu kotla u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Roćevićima. Odlučeno je i da se Društvu za borbu protiv šećerne bolesti u Kraljevu umanji plaćanje mesečne zakupnine kancelarijskog prostora za osamdeset procenata, tako da će sada plaćati 1800 dinara mesečno bez PDV-a.

Za građane Kraljeva važna je i vest da je raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva u 2017. godini. Informacije o konkursu biće objavljene na zvaničnom sajtu grada Kraljeva www.kraljevo.org

 

Share

Povezani postovi