Politika 

Javna komunalna preduzeća u Kraljevu posluju profitabilno

Javna komunalna preduzeća u Kraljevu uspešno su poslovala u 2016. godini i ostvarila značajnu dobit, saopšteno je na sednici Gradskog veća. O izveštajima o poslovanju gradskih javnih preduzeća u protekloj godini sutra će se izjasniti i odbornici Skupštine grada na sednici koja počinje u devet časova.

„Imali ste prilike da čujete izveštaje svih javnih preduzeća pojedinačno. Videli ste da JKP „Putevi“ ima dobit od preko pet miliona dinara, da „Čistoća“ ima dobit u iznosu od šest miliona dinara, a da je „Toplana“ ostvarila dobit koja iznosi preko osamdeset miliona dinara i pored toga što su cene grejanja smanjene. Oni imaju određene dugove iz perioda 2010, 2011. i 2012. godine, koji uopšte nisu mali, i iznose sto trideset šest miliona dinara, tako da će se dobit iz 2016. godine upotrebiti za preraspodelu dugova iz prethodnih godina,” ističe gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i dodaje da bi i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ imalo izuzetno visoku dobit, da nema dug iz KFV programa, koji svake godine mora da otplaćuje, i koji ove godine iznosi pedeset dva miliona dinara, a “Vodovod” je i pored toga uspeo da ostvari dobit, u iznosu od šest miliona dinara.“

Gradski većnici usvojili su i rešenje kojim je utvrđen novčani iznos za Oktobarsku nagradu grada Kraljeva, koja ove godine iznosi sto hiljada dinara, i za Specijalnu nagradu za podsticaj humanosti “Milomir Glavčić”, koja iznosi sedamdeset hiljada dinara.

Većnici su razmotrili i dvanaest žalbi građana i usvojili rešenja o raspoređivanju po 130 000 dinara Ženskom košarkaškom klubu “Kraljevo” i Fudbalskom klubu “Jedinstvo” iz Dragosinjaca i 85 000 dinara Fudbalskom klubu “Progorelica” za organizovanje turnira.

Usvojena je i dopuna Poslovnika o radu Gradskog veća grada Kraljeva, kojom se predviđa da sednici Veća mogu da prisustvuju lica koja su pozvana u skladu sa članom 11. stav 4-7 Poslovnika. Predsednik Sindikalne organizacije zaposlenih u organima grada, Ivan Petrović, saopštio je da pomenuta dopuna nije pravno valjana, da je u suprotnosti sa članom 14. Poslovnika i ne može da se vezuje za član 11. Takođe, istakao je da on, kao predsednik pomenute sindikalne organizacije, ima pravo da prisustvuje sednicama Veća koje su javne i da se Poslovnik menja u nameri da se lično njemu onemogući prisustvo. Gradonačelnik Kraljeva je to demantovao.

 

Share

Povezani postovi