Društvo 

Ubijen bombaš koji je pretio policiji

Kraljevčanin D.J. (32) držao je juče u svojoj kući deset talaca, među kojima je bilo četvoro dece i osmomesečna beba, pod pretnjom da će ih razneti bombom. Tokom celog dana on je na svom Fejsbuk profilu objavljivao statuse u kojima je pretio ubistvom policajcima u Kraljevu i praktično je radio živi prenos talačke krize!

D.J. je sinoć, nakon što je odbio da se preda i oslobodi taoce, u poslednjem trenutku kada je pokušao da aktivira bombu, ubila policija i tako sprečila veću tragediju!

D.J. je tokom celog dana čitav incident propratio nizom statusa na svom Fejsbuk profilu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu sinoć su pokušali da ga uhapse u blizini autobuske stanice zbog pretnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Kraljevu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa.

Međutim, D. J. je tom prilikom izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce.

Pripadnici MUP-a su kasnije uspostavili kontakt putem mobilnog telefona sa njim, ali uprkos pregovorima, on nije želeo da se preda.

Tada je na svom Fejsbuk profilu objavio još jednu fotografiju na kojoj se vidi kako u ruci drži bombu, i uz to objavio i sledeći status:

– Halo jel to 92?

– Jeste, izvolite.

– Telefon mi nešto prekida. Najbolje da svratim kod vas. Budite strpljivi dolazim sigurno.

Nakon toga policijski službenici su locirali kuću u Ulici Božidara Milunovića, gde se sa bombom skrivao osumnjičeni D. J., a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba.

Među njima je bila i jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od 6 do 13 godina!

Tu je bila i njegova petnaestogodišnja devojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da istu aktivira, zbog čega su ga policajci u poslednjem trenutku lišili života i tako sprečili veću tragediju!

Izvor: blic.rs

Share

Povezani postovi