Politika 

“Starosedeoci Kraljeva” 7. oktobra na protestu u Beogradu

Udruženje građana “Starosedeoci Kraljeva i okoline” saopštilo je danas da će učestvovati u protestu vojnog i policijskog sindikata Srbije koji će biti održan 7. oktobra ispred zgrade Predsedništva u Beogradu.

“Učestvovaćemo u protestu jer ga organizuje vojska, jedna od retkih institucija u ovoj državi koja još uvek nije ukaljana,” ističe predsednik “Starosedelaca” Ivan Matović i dodaje da je još jedan razlog zbog koga prvi put idu u Beograd, sam naziv protesta “Vratite nam državu”.

Protest, kako je najavljeno, pored vojnog i policijskog sindikata, podržavaju i udruženja ratnih veterana Srbije, građanske inicijative i pokreti, studenti, zaposleni u poštama, javnim komunalnim preduzećima, prosvetari, rudari, seljaci, radnici… U saopštenju organizatora pokreta ističe se:

“Okuplja nas borba za državom prava, pravde i demokratskih institucija; zaustavljanje privatizacije javnih resursa; socijalna sigurnost, besplatno školstvo i besplatno zdravstvo i zakonom garantovana apsolutna sloboda javne reči.”

Starosedeoci Kraljeva i okoline naglašavaju da su obezbedili besplatan prevoz iz Kraljeva za sve sugrađane koji su zainteresovani da se pridruže protestu. Napominju da je potrebno da se sutra, 4. oktobra, prijave tehničkom sekretaru u kancelariji udruženja u Kraljevu, u Ulici Heroja Maričića br. 48.

Saopštili su i da bi, kako nezvanično saznaju, upravo 7. oktobra u Kraljevo, koje tog dana slavi Dan grada, trebalo da dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a oni će ga čekati u Beogradu, kada se bude vraćao iz Kraljeva.

“Smatramo da ničim nismo zaslužili da Vučić ovom gradu u poslednjih pet godina ništa dobro ne donese,” ističu oni i napominju da će, po njihovom mišljenju, “Vučić u Kraljevo zaista doći samo ako bude imao šta da ponudi.”

“Starosedeoci” pojašnjavaju i da je protest 7. oktobra u Beogradu, protest građana, a ne političkih partija, što je još jedan motiv da mu se pridruže.

Share

Povezani postovi