Društvo 

Mošti Stefana Prvovenčanog dva dana u Kraljevu

Povodom 7. oktobra, pravoslavnog praznika posvećenog prvom srpskom kralju Stefanu Prvovenčanom, koji Kraljevčani od 1998. godine obeležavaju kao dan svog grada, Kraljevdan, mošti Prepodobnog monaha Simona (Stefana Prvovenčanog), iz manastira Studenice, dopremljene su u Sabornu crkvu Svete Trojice u Kraljevu.

U prisustvu velikog broja Kraljevčana, mošti kralja Stefana Prvovenčanog uz pravoslavni obred dočekali su episkop žički Justin i sveštenici Žičke eparhije.

“Naši sugrađani imaju priliku da uzmu blagoslov od velikog svetitelja srpskog, Prepodobnog Simona monaha, koji ponovo dolazi u pohode Kraljevu, iz Studenice, gde u miru počiva i prima naše molitve. Velika je čast što u našem gradu imamo priliku da celivamo njegove mošti kao sveca od Boga potvrđenog,” ističe sveštenik Aleksandar Jevtić.

Nakon večernje službe u crkvi Svete Trojice, mošti Prepodobnog Simona Monaha (Stefana Prvovenčanog) u 18 časova dopremljene su u Hram Svetog Save u Kraljevu, gde će sutra 7. oktobra od 9 časova ujutru episkop žički Justin služiti Svetu arhijerejsku liturgiju. Mošti će u hramu biti do 17 časova kada će biti ispraćene u manastir Studenicu.

Izvor: Večernje novosti

Foto: G. Šljivić

Share

Povezani postovi