Politika 

PUPS Kraljevo protiv isplate trinaeste penzije beogradskim penzionerima

Nije normalno da penzioner u glavnom gradu vredi više od onog u Kraljevu ili u nekom selu, ukazao je danas predsednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Kraljeva i potpredsednik Penzionerskog udruženja u tom gradu Nikola Krpić, i usprotivio se isplati trinaeste penzije beogradskim penzionerima.

U izjavi agenciji Beta, Krpić je rekao da “Beograd jeste veći i bogatiji grad, s više stanovnika i više novca – što je normalno, ali nije normalno da penzioner u Beogradu vredi više od onog u Kraljevu ili, na primer, u našem selu Roćevići”.

“Ako ima, neka ima za sve. A ako nema, neka isto tako bude za sve, jer što su oni u boljoj poziciji od nas?”, rekao je Krpić.

Rekao je da gradski odbor u Kraljevu ima 1.356 članova, dok je u Kraljevu 31.000 penzionera čija je “socijalna karta” loša od kako su umanjene penzije.

“Ljudi nas pitaju i mi smo jedva uspeli da im objasnimo da su penzioneri heroji ekonomske stabilizacije zemlje, što i predsednik (Aleksandar) Vučić stalno napominje. Ako je neko iz Kraljeva od svoje penzije davao više za stabilizaciju svoje države, nije pošteno da sad neko iz Beograda koji je dao manje, dobije trinaestu penziju, jer je to degradacija”, ocenio je Krpić.

Po njegovim rečima, PUPS i Udruženje penzionera čine sve da pomognu najugroženije kraljevačke penzionere koji im se često obraćaju.

“Uspeli smo da obezbedimo 50 odsto jeftiniji gradski prevoz za penzionere, tu je i novčana pomoć za kupovinu lekova i najpotrebnijih životnih stvari. Iniciraćemo i otvaranje dve ambulante za penzionere, da ne bi bili prinuđeni da čekaju u dugim redovima na posetu lekaru”, rekao je Krpić.

On je ocenio da bi u cilju boljeg socijalnog položaja penzionera najrealnije bilo da u Srbiji najniža penzija bude jednaka prosečnoj plati.

Izvor: Agencija Beta

Share

Povezani postovi