Društvo 

Nagrade najstarijim penzionerima u Kraljevu

Penzionerima starijim od 90 godina i onima sa najdužim bračnim stažom, uručene su novčane nagrade u kraljevačkom Udruženju penzionera.

Povodom meseca starih osoba, najstarijoj penzionerki u Kraljevu, Milki Košanin od 101 godine i 11 meseci, aktivisti penzionerskog udruženja uručiće nagradu, dok su nagrade već uručene Danici i Miodragu Ćirici, paru sa najdužim bračnim stažom od 68 godina, kao i Milosavu Milićeviću sa penzionerskim stažom dužim od 50 godina.

Poptredsednica Crvenog krsta Kraljevo Zorica Petković svim dobitnicima je u ime ove organizacije poklonila krevetske pokrivače sa etno motivima.

Kraljevačko Udruženje penzionera broji više od 31.000 članova, među kojima je čak više od 18.000 redovno aktivno u delatnostima za pomoć drugima.

Predsednik Udrženja penzionera Timotije Nikolić je na svečanosti rekao da članovi tog Udruženja tokom godine iz Fonda solidarnosti dobijaju pogodnosti da bi im se olakšao život.

“Naše Udruženje svake godine podeli značajan iznos mesnim organizacijama za obilazak starih i bolesnih, a ove godine smo u tu svrhu dali četiri miliona dinara”, kazao je Nikolić.

“U ovoj širokoj lepezi pogodnosti za penzionere našeg Udruženja, po povoljnim cenama spadaju i nabavka ogreva za zimu, pilećeg i junećeg mesa kojeg je ove godine isporučeno više od 30 tona, kao i novčane pozajmice od 10.000 do 60.000 dinara”, kazao je Nikolić.

Dodao je da te pozajmice svakog meseca iskoristi između 400 i 500 penzionera, a da se u tu svrhu mesečno isplati između 13 i 15 miliona dinara ukupno.

Naveo je da se svakog meseca između 20 i 40 penzionera mesečno pomogne sa 2.000 dinara za kupovinu lekova, ali i da se dva miliona dinara isplati porodicama za troškove sahrane penzionera.

Grad Beograd od 1. novembra uvodi personalizovane senior kartice na osnovu kojih će najstariji sugrađani prilikom kupovine moći da ostvare brojne popuste, a prema najavama gradonačelnika Siniše Malog, prvu benefit karticu prestonički penzioneri moći će da dobiju potpuno besplatno.

Izvor: bktvnews.com

Share

Povezani postovi