Kultura 

Vlogerka iz Kraljeva čitanija od Andrića i Dostojevskog

Priručnik „Lepota“ osamnaestogodišnje tinejdžerke Jane Dačović iz Kraljeva razgrabljen je tokom Sajma knjiga u Beogradu, piše Kurir.

Pod sloganom „Ključ je u knjigama“ u protekloj nedelji održan je 62. Sajam knjiga.

Ono što je izgleda postao trend proteklih godina, koji je započela blogerka Zorannah, najprodavanija knjiga ovog puta bila je „Lepota – vlogerski priručnik s preporukama Jane Dačović“. Ova osamnaestogodišnjakinja potpuno je oduševila tinejdžere svojim vlogovima o šminkanju i oblačenju, te su oni napravili stampedo ne bi li došli do svog primerka i potpisa Dačovićeve.


“Jutjuberi utiču na mlade generacije više od televizije. Ljudi imaju osećaj kao da me poznaju. Mogu da vide moju sobu i vole me, a putem ovog priručnika ćemo taj odnos još više produbiti,”
rekla je Jana, koja je rodom iz Kraljeva.

Pisac Vule Žurić smatra da za ovakvo stanje nisu krivi blogeri, već izdavači.

“Kakvo nam je društvo takav nam je i Sajam. Nisu tu krive ni te vlogerke, blogerke, pa ni čitaoci, već oni koji nude sadržaj. Živimo u takvom vremenu da je ono što je šareno i prolazno takođe i zanimljivo. U digitalnom vremenu uskoro ćemo moći da prodamo praznu knjigu sa sjajnim koricama,” kaže književnik Vule Žurić.

Janina knjiga bila je prodavanija od romana i priča Ive Andrića, knjiga Dušana Kovačevića, Haleda Hoseinija i Dostojevskog.

Izvor: kurir.rs

Share

Povezani postovi