Društvo 

Pošumljeno dvorište Internističke bolnice u Kraljevu

11. novembra kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu, članovi Rotari kluba Kraljevo simbolično su zasadili jedanaest sadnica drveća u dvorištu ispred Internističke bolnice u Kraljevu.

“Sadnja stabala je jedan od ciljeva svih Rotari klubova u svetu za ovu godinu. Cilj Rotari klubova u Srbiji i Crnoj Gori ove godine je i obrazovanje, i ja se nadam da ćemo imati prilike još jednom da se vidimo u ovoj godini i uradimo nešto dobro za obrazovanje,” poručio je  guverner Rotari Distrikta 2483 Bane Aranđelović.

Direktor Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu dr Zoran Mrvić ističe da  je akcija samo deo projekta oplemenjivanja prostora oko bolnice i pojašnjava: “U toku proleća i jeseni smo odradili čišćenje i uklanjanje ovog starog drveća, a sledećeg proleća nastavljamo sređivanje dvorišta ispred Hirurškog bloka.”

U akciji je učestvovao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je podsetio da je Rotari klub pomagao Kraljevčanima nakon zemljotresa, da je sazidao česmu u parku kod Duhovnog centra i obezbedio novu rasvetu u centru grada.

U dvorištu Internističke bolnice zasađeno je jedanaest stabala crvenog hrasta, javora i jasena, starosti sedam godina, koje je obezbedila Šumarska škola u Kraljevu.

Rotari klubovi širom sveta nameravaju da ove godine zasade 1 500 000 sadnica na planeti.

 

 

 

 

Share

Povezani postovi