Kultura 

RTS završio snimanje serije “Koreni”

U okolini Jagodine završeno je snimanje serije „Koreni“ po antologijskom romanu Dobrice Ćosića. Gledaoci RTS-a, Katiće i ostale meštane mitskog sela Prerova, gledaće tokom 2019. godine u 10 celovečernjih epizoda. Serija je snimljena u produkciji RTS-a i izvršnoj produkciji kuće „Aj tu aj“.

Politička previranja u Srbiji s kraja 19. i na početku 20. veka, problem identiteta i porekla, odnos privatnog i političkog, sve kroz prizmu bogate seoske porodice Katić dočarao je Ćosić u Korenima.

„Mislim da smo uspeli, odnosno nadam se da smo uspeli da se sa tim veoma ozbiljnim materijalom iznesemo i mi našom silom, svih nas i pisaca i glumaca i svih sektora, mislim da smo uspeli“, kaže režiser Ivan Živković.

Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala igra Žarko Laušević.

„Zahvalan sam stvarno celoj ekipi koja se potrudila da uradi jedan vrlo profesionalan posao. Nadam se da će imati smisla. Za tako dobru literaturu mislim da bi uvek trebalo da se pronađe vreme“, istakao je Laušević.

Posle višemesečnog snimanja ekipa serije je umorna, ali zadovoljna.

„Srećan sam što sam bio u prilici da zajedno sa svima nama ispričam priču koju je ispričao Dobrica Ćosić. Mislim da će ona zauvek biti važna za nas“, rekao je Goran Šušljik, izvršni producent i glumac.

Seriju Koreni gledaćemo u 2019, a tokom sledeće godine RTS će emitovati čak šest premijernih naslova uključujući i najveći projekat te medijske kuće “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Izvor: rts.rs

Foto: ženska.tv

Share

Povezani postovi