Privreda 

Pauzirana izgradnja zatvorenog bazena

Izgradnja zatvorenog bazena u Kraljevu u 2018. godini biće pauzirana, saznajemo od direktora Javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta Aleksandra Nestorovića.

“Naravno da se ne odustaje od gradnje zatvorenog bazena. Zatvoreni bazen je nažalost doživeo da moramo za trenutak da stanemo. To je isto kao kada u kući nemate dovoljno para a planirali ste da promenite nameštaj i onda kažete, neću ove godine, promeniću naredne, jer on mnogo košta i možda mi nije u ovom trenutku neophodno da to uradim,” ističe Nestorović.

On pojašnjava da bi grad možda i mogao da izdvoji 900 miliona dinara, ili polovinu te sume, ali je procenjeno da je reč o velikom objektu koji mnogo troši i koji bi grad non-stop morao da dotira.

“Naredne godine probaćemo da napravimo javno-privatno partnerstvo sa nekim ko vidi interes u izgradnji bazena ili da zatražimo pomoć od republike, ali u ovom trenutku, ako treba da biramo između dve fabrike, gde republika mora infrastrukturno da nam pomogne i bazena, naravno da biramo fabrike. Bazen ćemo da ostavimo za neku narednu godinu kada od tih fabrika počnemo da dobijamo veće punjenje budžeta,” poručuje Nestorović.

Da podsetimo, kamen temeljac za izgradnju zatvorenog bazena postavljen je u aprilu 2016. godine, u blizini nove sportske hale u Ribnici i do sada su završeni priprema tla i zemljani radovi.

Projekat je sufinansiran iz budžeta grada Kraljeva.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Share

Povezani postovi