Privreda 

Turski bogataš gradiće tržni centar u Ćupriji

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je da će ova i naredna godina za Ćupriju, označiti veliki preokret u odnosu na decenijsku učmalost i najavio izgradnju tržnog centra na 400 hektara, sa aerodromom, golf terenom, zabavnim parkom…

“Reč je o neiskorišćenom prostoru u predelu Dobričeva, sa obe strane međunarodnog auto-puta Beograd-Niš, a o izgradnji centra radimo u dogovoru sa Kabinetom predsednice Vlade Srbije,” objasnio je Erić, na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je za ovaj projekat zainteresovan jedan veoma bogati poslovni čovek iz Turske koji, kako je naveo, samo u Velkoj Britaniji ima 17.000 benzinskih pumpi.

Erić je dodao da su Turci zainetresovani i za Poljoprivredno dobro Dobričevo, koje bi zakupili i u njimu tovili hiljadu junadi.

Turci u Ćupriji već imaju jednu tekstilnu fabriku.

Erić je najavio i četiri fabrike investitora iz Kine za proizvodnju plastike, fabrike sa investitorima iz Slovenije…

I Kinezi u Ćupriji imaju jednu fabriku prediva za potrebe tekstilne industrije.

Predsednik opštine najavio je i definitivni početak izgradnje novog mosta na Velikoj Moravi kod Ćuprije, dok bi stari ostao i služio u turističke svrhe.

Prema njegovim rečima, Ćuprija će do 2020.godine dobiti novi atletski stadion i dvoranu, svetskog nivoa, što je bio dugogodisnji san atletstkih asova Ćuprije. “Izgradnjom ovih objekata, čija ralizacija počinje 2018. godine, Ćuprija postaje centar atletike u Srbiji,” ocenio je Erić.

“Atletski stadion i dvorana, biće sportska baza za veliki broj domaćih i stranih atletičara, ali i ostalih sportista, poput tenisera, a u dvorani će moći da se organizuju sportska prvenstva i razne priredbe i koncerti,” dodao je on.

Izvor: blic.rs

Foto: Tanjug

 

 

Share

Povezani postovi