Najčitanije Politika 

“Došlo je vreme za Kraljevo” poručuje premijerka Ana Brnabić

“Moj dolazak u Kraljevo je još jedan znak da je Kraljevo došlo na dnevni red,” poručila je predsednica Vlade Republike Srbije koja je najpre posetila stambene zgrade u Dositejevoj ulici u Kraljevu koje su veoma oštećene u zemljotresu i najavila početak izgradnje prve zgrade od 106 stanova krajem marta ili početkom aprila.
“Važno je da sa tim projektom krenemo što pre jer nakon te prve zgrade ide druga, pa treća i četvrta. Otprilike je termin za izgradnju osamnaest meseci. Tim ljudima je važan svaki dan,” istakla je premijerka.
Projekat je vredan 13,5 miliona evra i podrazumeva izgradnju 366 novih stambenih jedinica za Kraljevčane koji sedam godina nakon zemljotresa žive u izuzetno teškim uslovima.

Premijerka je najavila i da će u avgustu ili septembru početi prva faza izgradnje 200 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Obišla je i lokaciju na Beranovcu gde je počela izgradnja vrtića za više od stotinu mališana iz Kraljeva. Poznati dobrotvor iz Kanade Milomir Glavčić za izgradnju ovog vrtića donirao je 200 000 evra, a isti iznos sredstava obezbedio je i grad Kraljevo.

Premijerka i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović zahvalili su se donatoru Glavčiću, a načelnik Raškog upravnog okruga saopštio je da je on na području Raškog okruga do sada uložio više od sedam miliona evra i da je najavio još dve velike donacije za poboljšanje zdravstvenih usluga u kraljevačkoj bolnici.

Treća velika investicija o kojoj se razgovaralo na sastanku u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod” u Kraljevu je realizacija projekta prečišćavanja otpadnih voda koju grad Kraljevo sprovodi u partnerstvu sa Evropskom Unijom i Vladom Republike Srbije. Projekat je vredan 17 miliona evra.
“Kraljevo je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koja će prva dobiti lokalnu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Projekat je dosta ambiciozan i treba svi zajedno da radimo naporno da se rokovi koje smo sebi postavili ispoštuju,” poručuje premijerka.

Ona je istakla da je Vlada dosta ambiciozno krenula u ekonomsku revitalizaciju Kraljeva koja podrazumeva otvaranje fabrike kablova za mercedesova vozila “Leoni” i turske konfekcije “TAYPA”, kao i ponovno pokretanje fabrike “Magnohrom”.
“Vi ste videli da je Agencija za stečajeve završila procenu Magnohroma i oglasila prodaju za 21. mart. Ja znam da postoje zainteresovani privrednici za Magnohrom koji su obećali Vladi Republike Srbije da će ponovo započeti proizvodnju u Magnohromu i oživeti rudnike,” ističe predsednica Vlade.
Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić poručio je da je današnji dan veliki za Kraljevo.
“Mi smo razgovarali i o budućim projektima i ja se nadam da će Vlada Republike Srbije još jednom stati iza Kraljeva i da ćemo na kraju mandata ove lokalne vlasti i izvršne vlasti na nivou republike, gledati jedno drugo, lepše i bolje Kraljevo,” ističe gradonačelnik Terzić.
Načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović zahvalio se predsedniku države Aleksandru Vučiću što je uspeo da pokrene čitav Raški okrug.
“Od Vrnjačke Banje koja je bila potpuno devastirana, napravili smo odličnu turističku ponudu, najbolju na Balkanu. Kraljevo dobija dve fabrike i još dosta investicija, Raška proizvodne programe i hale, a u Tutinu i Novom Pazaru izgrađene su bolnice i dijagnostički centri, atletski stadion i obdaništa,” naglašava Simović.
Premijerka Brnabić zaključila je da se prethodna Vlada sistematski bavila gradom Nišom a da je sada došlo vreme za Kraljevo.

Share

Povezani postovi