Društvo 

Fondacija Ristić pomaže porodicama u Kraljevu

Bračni par Đoković i njihovo petoro dece iz Gornjih Kovača u Kraljevu imali su razloga da ove vaskršnje dane provedu bezbrižnije i srećnije. Njihovi sugrađani iz Fondacije Ristić dopremili su im namirnice, deterdžente i druge stvari neophodne u domaćinstvu.

Porodica Đoković je brojna ali živi skromno, u teškim uslovima. Petoro dece su uzrasta od šest do šesnaest godina i potreban im je novac za život i školovanje. Roditelji žele da im obezbede sve što im je potrebno, ali su svesni da ne mogu lako da prevaziđu teškoće u koje su upali.
Život im se naglo promenio kada je otac Rajica postao invalid. Izgubio je ruku dok je radio kao građevinac u Rusiji. Ipak i dalje, uz pomoć najstarijeg sina, obavlja najteže poslove u domaćinstvu.

“Imam invalidsku penziju 4800 dinara. To je veoma malo, ali smo zadovoljni sa tim što imamo,” kaže Rajica.

Kuća u kojoj žive puna je buđi i vlage jer je četrnaest godina bila samo pod pločom, bez krova. Meštani iz sela pomogli su im da podignu sprat i kuću okrove, ali još uvek nije u potpunosti završena.

“S obzirom da imaju petoro dece, buduća tri studenta, u uslovima u kojima žive, mislim da bi svi ljudi dobre volje trebalo da se uključe u ovu akciju da im pomognu,” ističe Novica Ristić, predsednik “Fondacije Ristić”.

Ova fondacija uskoro će dopremiti pomoć još jednoj porodici iz Kraljeva, i organizovaće odlazak u Kraljevačko pozorište na gledanje predstave za šezdeset najboljih učenika.

Share

Povezani postovi