Privreda 

Kruševac i drugi gradovi imaju mogućnost da dobiju START UP CENTAR

Nakon izgradnje najsavremenijih start ap centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, jedan takav centar mogao bi već ove godine da dobije i grad Kruševac. To je istakao ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović nakon sastanka sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović. Takođe je najavio da će ministarstvo na čijem je čelu objaviti javni poziv za lokalne samouprave krajem ovog ili početkom sledećeg mesesa za otvaranje novih start ap centara.

“Siguran sam da će Kruševac sa odličnim rukovodstvom grada, odličnom inovacionom zajednicom i industrijskim potencijalom, u ovoj godini dobiti inovacioni start ap centar koji može da doprinese otvaranju novih radnih mesta i većim platama u regionu”, rekao je Popović novinarima u Kruševcu.

On je istakao da će javni poziv biti transparentan, a u njemu će biti naglašeno da je obaveza lokalne samouprave da obezbedi prostor, dok će vlada obezbediti svu tehničku i tehnološku infrastrukturu, kao i finansiranje rada start ap centra.

Dodao je da je sa gradonačelnicom razgovarao i o izgradnji industrijsko-tehnološkog parka i naveo da će početi priprema tog projekta, čija realizacija bi mogla da krene već sledeće godine.

“Kruševac sa industrijom, kojom privlači strane i domaće investitore, ima veliki potencijal za tehnološki razvoj, ali je tom gradu potrebna infrastruktura”, ukazao je Popović.

Naglasio je da će Vlada raditi na izgradnji inovacione infrastrukture, ne samo u Kruševcu, već širom Srbije, kako bi naša zemlja privukla što već broj IT kompanija.

Izvor: novaekonomija.rs

Share

Povezani postovi