Društvo 

Kragujevac obezbedio otpremnine za viškove u javnom sektoru

Iz kragujevačkog javno sektora do kraja godine mora da ode još 250 ljudi, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić. On je pozvao zaposlene u javnom sektoru da ne čekaju da budu proglašeni tehnološkim viškom već da se dobrovoljno prijave, za šta će dobiti 300 evra po godni staža.

Prema Nikolićevim rečima, Zakonom je jasno definisano koliko koji grad može da ima zaposlenih, a za Kragujevac taj broj iznosi nešto manje od 2.700. Naglašava da zbog toga ove godine gradski javni sektor mora da napusti ukupno 400 ljudi, kao i da je to već učinilo 150. Dodaje da to znači da iz javnog sektora do kraja 2018. mora da ode još 250 ljudi.

U skladu sa tim, Nikolić kaže da je organizaciona transformacija komunalnih preduzeća jedan od načina da se smanji broj zaposlenih u javnom sektoru.

Na Sednici grada Kragujevca prihvaćeno je tako da se pet javnih preduzeća objedini u jedno. Javno komunalno preduzeće “Čistoća” ubuduće će poslovati pod imenom “Šumadija Kragujevac”, a pod njegovim okriljem funkcionisaće “Zelenilo”, “Parking servis”, “Gradska groblja” i “Tržnice”.

“Ko god se bavi osnovno delatnošću, ljudi koji održavaju zelene površine i nose smeće, ne treba da brinu uopšte. Treba da brinu oni kojih još uvek ima toliko da nemamo mesta po kancelarijama gde da ih smestimo. Moja poruka im je da ne čekaju da budu proglašeni tehnološkim viškom, jer grad im nudi odlične uslove za dobrovoljne odlaske, 300 evra po godini staža. To je ozbiljan poziv svima njima. Mi moramo da smanjimo troškove ako ćemo dalje da dižemo grad, što više smanjujemo troškove imaćemo više novca za investicije”, rekao je Nikolić.

Podseća i da je za vreme njegovog mandata, tačnije u poslednje tri godine, iz kragujevačkog javnog sektora ukupno otišlo 800 ljudi.

Izvor: infokg.rs

Foto: Kragujevac.rs

Share

Povezani postovi