Društvo 

Svečani prijem odbojkaša Srbije u Kraljevu

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je i predsednik Lokalnog organizacionog odbora turnira Lige nacija 2018. u Kraljevu, priredio je svečani prijem muške seniorske reprezentacije Srbije. Prijemu su prisustvovali i Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

“Kraljevu je Odbojkaški savez na ovaj način ukazao veliku čast, jer Kraljevo je grad odbojke, grad u kome su stasali i braća Bićani, braća Petkovići i Kovačevići. Sada su članovi reprezentacije Uroš Kovačević i Srećko Lisinac,” istakao je gradonačelnik Kraljeva i dodao da očekuje da će Kraljevčani i gosti iz drugih gradova svakog dana puniti halu sportova.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić ističe da sve tri reprezentacije protiv kojih će Srbija igrati dolaze u najjačem sastavu što garantuje vrhunski spektakl.

Nadamo se punoj dvorani i podršci publike kako bismo postigli maksimalni rezultat,” poručuje on.

Nakon prijema kod gradonačelnika odbojkaši su otišli na Trg srpskih ratnika, gde je Međuokružni odbojkaški savez Raško–Rasinskog okruga organizovao turnir za najmlađe odbojkašice i odbojkaše iz sedam kraljevačkih klubova. Više od 100 budućih odbojkaških asova obradovalo se dolasku reprezentativaca Srbije, što je bio povod za fotografisanje i davanje autograma.

Ulaznice za ovaj turnir koji traje od 25. do 30. maja već su u prodaji. Dnevna ulaznica košta 500, 700 odnosno 1000 dinara, u zavisnosti od mesta na tribinama.

Prvog vikenda u muškoj konkurenciji, 25. maja snage će najpre odmeriti Nemačka – Italija (17.00), a potom Srbija – Brazil (20.00). Dan kasnije na progarmu su mečevi Italija – Brazil (16.00) i Srbija – Nemačka (19.00), a 27. maja sastaju se Brazil – Nemačka (16.00) i Srbija – Italija (19.00).

Prema rasporedu utakmica trećeg vikenda Lige nacija za odbojkašice 29. maja u Kraljevu se sastaju: Belgija – Turska (17.00) i Srbija – Rusija (20.00). U istim terminima 30. maja igraju: Turska – Rusija i Belgija – Srbija, a dan kasnije i Rusija – Belgija i Turska – Srbija.

Share

Povezani postovi