Najčitanije Politika Turizam 

Nastavićemo da ulažemo u Vrnjačku Banju poručio Vučić

Vrnjačku Banju, koja ove godine obeležava jubilarnih 150 godina organizovanog bavljenja turizmom, posetio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pratnji brojnih ministara. On je najpre položio kamen temeljac na mestu gde počinje gradnja novog hotela Specijalne bolnice “Merkur”, a zatim se na platou kod vrnjačke biblioteke obratio brojnim okupljenim građanima, naglasivši da je Vrnjačka Banja ne samo kraljica srpskog turizma, već i banja koja je lepša od mnogih banja u Evropi.

”Mi smo desetine miliona evra uložili u Vrnjačku Banju i nikada se nismo pokajali. Ulagali smo i u druga mesta, ali u nekima se gotovo ništa ne vidi. Ovde se sve vidi, od ulaska u banju, do ovog vodopada, amfiteatra, najlepšeg parka  i monumentalnih hotela. Hoću da se zahvalim i srpskim privrednicima koji ulažu u banju,” poručio je predsednik Vučić i naglasio da će se ulaganja nastaviti jer je sasvim jasno da svaki dinar uložen u turizam višestruko vredi.

Predsednik Vučić imao je čast da u Vrnjačkoj Banji otvori i renoviranu promenadu koja je na platou kod biblioteke i amfiteatra ukrašena vodopadima. Ovom prilikom Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, poklonio mu je prvu monografiju Vrnjačke Banje u kojoj je detaljno opisan njen istorijski razvoj.

”Vrnjačka Banja je slika Srbije. Utisci koje turisti ponesu odavde su utisci i misli o Srbiji,” rekao je Đurović. On se zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na dosadašnjoj podršci i pomoći i naglasio: “Mi vas nikada nećemo izneveriti i mnogo će se projekata raditi i ove i narednih godina.”

Predsednik Vučić je potvrdio da će banja dobiti i novac za pokrivanje bazena, renoviranje škola i Doma zdravlja. Podsetio je građane i na veliku mudrost Miloša Obrenovića koji je     doveo upravnika saksonskih rudnika, barona Žigmunda Herdera, da istraži bogatstva u Srbiji i tako postavi temelj za razvoj Vrnjačke Banje, koju su dalje razvijali svojim vizijama i delima Pavle Mutavdžić, Dušan Radić, Josip Paris i Boža Miljković.

Posetioce Vrnjačke Banje inače u toku ove nedelje očekuju brojna zabavna, kulturna i koncertna dešavanja jer je počeo Vrnjački karneval koji će trajati do nedelje 22. jula.

Share

Povezani postovi