Kultura 

Kraljevo prati novine u prosveti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je novu sportsku halu u Kraljevu koju će koristiti učenici Šumarske škole i Doma učenika, ali i sportski klubovi. Objekat površine 1160 kvadrata izgrađen je za 53 miliona dinara i jedna je od najjeftinijih investicija te vrste u Srbiji.

“Ja sam ovaj objekat posetio i u fazi gradnje i drago mi je što vidim da je sve u potpunosti završeno. Ovo je jako dobar primer da za relativno skroman novac dobijete ovoliku halu,” rekao je ministar Šarčević.

On je rekao da je Kraljevo jedna od kvalitetnijih lokalnih samouprava jer aktivno prati novine koje uvodi Ministarstvo prosvete. Novine su pripremljene i za ovu školsku godinu.

“Više nemate obnavljanje gradiva i ponavljanje činjenica, već imate ishod učenja i učenje koncepata. Nastavnici su sada prvi put obučeni za to i to nije šminkerska reforma, već suštinska, zasnovana na najboljim modelima učenja u svetu,” ističe Šarčević.

On naglašava da je obnovljeno 870 škola u Srbiji što je više od trećine i najavljuje da će ove školske godine početi obnova i sportske infrastrukture u školskim dvorištima.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da Kraljevo u potpunosti prati novine koje se uvode u naš obrazovni sistem poput dualnog obrazovanja i bilingvalnog odeljenja koje se otvara u O.Š. “Četvrti kraljevački bataljon”.

“Nadam se da će naša saradnja biti nastavljena kroz izgradnju nove zgrade Osnovne škole “Sveti Sava”, novog studentskog doma i kroz druga ulaganja u kraljevačku prosvetu,” poručio je Terzić.

Share

Povezani postovi