Privreda 

Leoni uskoro obeležava početak izgradnje fabrike u Kraljevu

Kompanija Leoni bi 11. oktobra u Kraljevu trebalo da obeleži početak izgradnje četvrte fabrike u Srbiji, koja će biti završena početkom 2020. godine.

Leoni je od početka rada u Srbiji 2009. godine investirao oko 90 miliona evra u objekte i opremu. Trenutno je u okviru kompanije u Srbiji zaposleno oko 6.000 ljudi, a sa punim kapacitetom četvrte fabrike, u Kraljevu, taj broj će porasti na više od 10.000, što će kompaniju svrstati u najvećeg poslodavca u industrijskom sektoru u Srbiji.

Menadžment kompanije ističe da Srbija ima ogroman potencijal u ljudskom kapitalu, radnoj kulturi i etici, koju kompanija izuzetno ceni.

“Kada pogledamo naših 6.000 zaposlenih ovde, vidimo veoma lojalan tim koji nas podržava u izazovima koje nose važni projekti koje imamo sa našim ključnim kupcima. Nastavljamo da privlačimo kandidate u Srbiji nudeći sigurna radna mesta i priliku za razvoj karijere”, rekla je direktorka ljudskih resursa u Leoni diviziji kablovskih sistema Bjanka Šeler.

Za proteklih 10 godina, Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o uplatio je u budžet Republike Srbije više od 52 miliona evra za poreze i doprinose na zarade zaposlenih.

Proizvodni lanac kompanije Leoni obuhvata žice, optička vlakna, standardizovane kablove, specijalne kablove i kablovske sisteme kao i inteligentne proizvode i pametne usluge. Grupa zapošljava više od 88.000 ljudi u 31 zemlji sveta i u 2017. godini, ostvarila je konsolidovan prihod od prodaje od 4,9 milijardi evra. Leoni je prisutan u Srbiji od 2009. godine, kada je otvorio svoju prvu fabriku, u Prokuplju, 2014. godine otvorena je fabrika u Malošištu, a 2017.godine fabrika u Nišu. Sve fabrike proizvode kablovske setove za svetske proizvođače premium automobila.

Izvor: kamatica.com

 

Share

Povezani postovi