Privreda 

I Kinezi zainteresovani da investiraju u Kraljevo

Delegacija kineskog grada Đilin iz istoimene provincije, predvođena ambasadorom Republike Srbije u Narodnoj Republici Kini, Njegovom ekselencijom Milanom Bačevićem, došla je u zvaničnu posetu gradu Kraljevu. Među članovima gostujuće delegacije bili su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova grada Đilin i dve vodeće građevinske kompanije. Već tokom prvog razgovora sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem i njegovim saradnicima iskazali su interes da u bliskoj budućnosti realizuju neke investicione projekte u Kraljevu.

„Uveren sam da će danas započeti razgovori proizvesti nešto korisno i za provinciju Đilin i za Raški okrug i za grad Kraljevo. Bratimljenje gradova bi utrlo put ka ekonomskom, kulturnom, razvoju u oblasti sporta, obrazovanja. Kina iskazuje veliki interes za Srbiju generalno, prepoznaje svoje geopolitičke i geostrateške interese u ovom delu Evrope preko Srbije i Srbija je kineski favorit u formatu 16+1, a sada je na rukovodstvu grada i građanima Kraljeva da sebe približe Kini i da pokažu gostoprimstvo i drugim kineskim delegacijama koje će dolaziti u naš grad“, naglasio je ambasador Bačević.

“Zahvaljujući Njegovoj ekselenciji, našem ambasadoru u Narodnoj Republici Kini, gospodinu Milanu Bačeviću, koji je Kraljevčanin, i koji je nastojao da pomogne uspostavljanju saradnje između Kraljeva i jednog mesta u Republici Kini, došlo je i do današnjih prvih razgovora između predstavnika Đilina i Kraljeva. Nadam se da ćemo uspeti da razvijemo dobru saradnju u oblasti privrede, u oblasti kulture i sporta i da će Kraljevo pronaći još jednog strateškog partnera za saradnju i za svoj razvoj“, poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Delegacija Đilina, nakon sastanka, obišla je i potencijalne investicione lokacije, među kojima je i Fabrika vagona, a predviđen je i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti, Manastira Žiče i planine Goč.

Izvor: Kraljevo.org.rs

Share

Povezani postovi