Društvo 

Cilj Kragujevca da postane turistički grad

Grad Kragujevac je spremio kompletnu dokumentaciju nephodnu za ulazak u postupak kategorizacije kao turističkog mesta, zaključeno je na sastanku Radnog tima za kategorizaciju. Dokumentacija će biti upućena Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na razmatranje i odlučivanje.

“Nadamo se da ćemo vrlo brzo dobiti sertifikat o turističkoj kategorizaciji, jer Kragujevac, kao stara srpska prestonica, pored modernih atraktivnih kulturnih sadržaja, ima mnogo toga da ponudi i u kulturnom, istorijskom i industrijskom smislu”, rekao je Radomir Erić član Gradskog veća za privredu i predsednik Radnog tima za kategorizaciju.

Grad raspolaže značajnim potencijalima od kojih se može izgraditi održiva i atraktivna turistička ponuda što bi Kragujevac moglo da svrsta na mapu pravih turističkih gradova u Srbiji. Na razvoju turizma u Kragujevcu radi se dugi niz godina jer gradski menadžent i u tome vidi razvojnu šansu grada. Sada samo u grupi nekategorisanih gradova, a naš cilj je prva kategorija.

Erić je podsetio da je početkom oktobra resorno Ministarstvo u okviru subvencija i dotacija namenjenih razvoju turizma odobrilo Kragujevcu 15 miliona dinara za sređivanje jezera Bubanj. Atraktivna lokacija u centru grada veliki je potencijal za razvoj turizma tako da je ovo samo početak razvoja potencijala jezera Bubanj koje se nalazi na putu za Koridor 10.

Pored toga, projekti za turističke rute, pešačke, konjičke i biciklističke staze su u izradi, a dobijanjem turističke kategorizacije otpočeće i njihova realizacija.

 

Share

Povezani postovi