Kultura 

Oskar Frajzinger prijatelj Srba

U ponedeljak, 29. oktobra u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva, od 19 časova, biće priređen „Susret sa Oskarom Frajzingerom”. Biće to veče posvećeno književnom stvaralaštvu i političkom delovanju Oskara Frajzingera, švajcarskog pisca i političara, osvedočenog prijatelja Srba, koji već dugi niz godina u švajcarskom parlamentu i u međunarodnoj javnosti zastupa interese Srbije. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posetioce.

Oskar Frajziger (1960) švajcarski je pisac i političar. Deset godina je radio kao profesor nemačke književnosti u gimnaziji u Sitenu, deset godina kao nadzornik nemačkog kao stručnog jezika i bio je predsednik udruženja profesora nemačkog jezika.

Politikom je počeo da se bavi 1997. godine. Dugogodišnji je poslanik suverenističke Narodne partije u švajcarskom parlamentu čiji je portparol srpskog porekla. Član je saveznog i republičkog parlamenta. Dvanaest godina je bio član Državnog saveta. Ministar je u svom kantonu Vale.

Oskar Frajzinger osvedočeni je prijatelj Srba. Poznat je po tome da se od ratnog raspada SFRJ zalaže za zaštitu srpskog naroda. U više navrata zalagao se za Srbe u švajcarskom parlamentu i u švajcarskoj javnosti.

Na srpskom su mu objavljene sledeće knjige: Spirala šaha, Krhki svetovi, S one strane misli, Maslačak, Život je kučka, Spokoj gora.

 

Share

Povezani postovi