Kultura Kulturno nasleđe 

Veče narodne igre i pesme

Srpski kulturni centar “Stefan Nemanja” iz Kraljeva, poznat i kao Kulturno-umetničko društvo Železničar, održao je veliki godišnji koncert na kome je nastupio prvi ansambl, dečji ansambli i polaznici Škole za učenje narodnih igara koju je ovo društvo pokrenulo.

“Želimo da večeras svi govorimo istim jezikom, jezikom pesme i igre, i da vidite kako mi mlade učimo pesmi i igri svog naroda,” istakli su rukovodioci Srpskog kulturnog centra “Stefan Nemanja”.

Ovo kulturno umetničko društvo je i ove godine uspešno predstavljalo Kraljevo u zemlji i inostranstvu i odbranilo zlato osvojeno 2017. godine na najznačajnijem folklornom takmičenju u Srbiji. Dečji ansambl Srpskog kulturnog centra Stefan Nemanja dobitnik je Zlatne plakete republičkog takmičenja dečjih ansambala Srbije za 2018. godinu i godinama unazad je u samom vrhu Srbije po kvalitetu svog rada.

“Kulturno-umetnička društva su zdrave sredine, bez poroka, gde se deca kvalitetno druže i sigurno odrastaju u zdrave, časne, poštene ljude. Kulturno-umetnička društva su sredine gde se stvaraju prijateljstva za ceo život. Sredine gde se rađaju prve ljubavi, ali i ljubavi za ceo život,” rekao je umetnički rukovodilac društva Dragoljub Milosavljević.

On je istakao da je do sada sklopljeno sedam brakova između članova društva, a ove godine su sklopljena dva braka, između Anđelije Lazović i Vlada Tijanića i Katarine Mutavdžić i Nemanje Matovića. Njima su uručene zahvalnice za dugogodišnju prezentaciju društva i grada Kraljeva.

Projekat je finansiran iz budžeta grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi