Društvo 

U Kraljevu proglašena vanredna situacija

Zbog obilnih snežnih padavina koje otežavaju putnu komunikaciju proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji grada Kraljeva.

“U selima koja su od Kraljeva udaljena sto i više kilometara postoje veliki snežni nanosi visine preko jednog metra i neophodno je da angažujemo sve privredne subjekte koji su sposobni za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, kao što su javna preduzeća,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i pojašnjava da novi Zakon o vanrednim situacijama omogućava gradu da angažuje i druge privredne subjekte koji se svi moraju odazvati na poziv Gradskog štaba za vanredne situacije kako bi učestvovali u raščišćavanju snega i snežnih nanosa koji se nalaze na velikom broju lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji grada Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva ističe da su glavni putevi u svim selima prohodni ali da ima mnogo zavejanih lokalnih, nekategorisanih puteva, zbog čega su pojedini zaseoci i kuće odsečeni od putne komunikacije. Najteže je u Studenici, Mlanči, Bzoviku, Gokčanici, Lascu i Bukovici.

Gradonačelnik ističe i da bi meštani u tim selima trebali i samostalno da se angažuju na čišćenju manjih lokalnih puteva i da se udružuju u svojim mesnim zajednicama, jer neke lokalne, nekategorisane puteve koji su uski je lakše očistiti traktorima nego teškom mehanizacijom.

Za potrebe otklanjanja posledica obimnih snežnih padavina, Gradsko veće bi trebalo da, na sednici zakazanoj sutra, opredeli milion dinara iz stalne budžetske rezerve.

Vanredna situacija proglašena je i u Raškoj, Novoj varoši, Lučanima, Ivanjici, Arilju i Požegi.

Share

Povezani postovi