Društvo 

Kragujevac obnavlja sportsku infrastrukturu

U Kragujevcu će se ove godine dosta raditi na poboljšanju sportske infrastrukture. Osim rekonstrukcije stadiona „Čika Dača“, koju će finansirati država, u planu je renoviranje košarkaškog igrališta u Velikom parku i trim staze u Šumaricama. Takođe, trebalo bi da bude realizovan zajednički projekat sa češkim gradom Kiovom koji uključuje izgradnju igrališta za više sportova u naselju Bubanj.

Vlada Republike Srbije najavila je da će na proleće početi radovi na rekonstrukciji stadiona „Čika Dača“ koje će finansirati država. Prema nekim najavama stadion bi trebalo da ostane bez atletske staze. U tom slučaju gradska uprava će morati da pronađe adekvatno rešenje.

Ove godine u planu je renoviranje košarkaškog terena u Velikom parku, trim staze u Šumaricama, kao i izgradnja igrališta za više sportova u naselju Bubanj u okviru sporazuma sa gradom Kiov iz Češke. To će biti takozvano “igralište blizanac” identično onom koje će se graditi u Kijovu, na mestu postojećeg igrališta koje je u lošem stanju.

Izvor: kginfo.rs

 

Share

Povezani postovi