Politika 

Vređaju žene jer misle drugačije

Narodna poslanica Srpske napredne stranke iz Kraljeva, Maja Mačužić Puzić, osuđuje, kako ističe, svaku izjavu koja poziva na nasilje i linč, i svaku uvredu i pretnju koja se upućuje ženama samo zato što podržavaju politiku Aleksandra Vučića. Ona je oštro kritikovala verbalne napade predstavnika Saveza za Srbiju na novinarke, premijerku Srbije, predsednicu Narodne Skupštine, članicu REM-a i RIK-a, a u tome su je podržale i druge članice Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kraljevu.

“Ne želimo Srbiju u kojoj žene nazivaju pogrdnim imenima, ne želimo Srbiju u kojoj najvulgarnije vređaju i omalovažavaju žene samo zato što rade svoje poslove i zato što misle drugačije od njih,” istakla je narodna poslanica i dodala da uvek treba reagovati i osuditi takve izjave jer Srpska napredna stranka želi pristojnu Srbiju.

Ona je primetila da posle takvih izjava upućenih ženama gotovo nikada nema izvinjenja i da u Savezu za Srbiju ima veoma malo žena jer su, kako naglašava, žene osvešćene i shvataju kakva je njihova politika i čime se sve služe kako bi zauzeli fotelje i došli na vlast.

“Sigurna sam da to nije kraj njihovih kreativnih ideja nasilja,” ističe poslanica iz Kraljeva i zaključuje da promovisanje nasilja nad ženama ne treba da bude deo ničije politike.

Share

Povezani postovi