Društvo 

Počela izgradnja stanova za snage bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu

Premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić položili su kamen temeljac za izgradnju prve dve zgrade sa po stotinu stanova za snage bezbednosti u Kraljevu. Time je počela prva faza izgradnje stanova na lokaciji “Voćareve livade” u blizini kasarne u Ribnici.

“Iako su nas mnogi ismevali i govorili da od ovog posla i od ovog projekta nema ništa, pokazali smo da nije tako. Pokazali smo da Vlada Republike Srbije, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ispunjava ono što obeća, a posebno mi je drago da na ovaj način kažemo hvala svim pripadnicima službi bezbednosti,” ističe Ana Brnabić.

Ona je pojasnila da je vrednost prve faze radova u Kraljevu, u kojoj će biti izgrađeno dve stotine stanova, 6,5 miliona evra, a predviđeno je da po završetku svih faza bude izgrađeno osam zgrada sa ukupno 946 stanova. Cena stanova koji se grade po svim savremenim standardima biće oko 400 evra po kvadratu, što je znatno niže od njihove tržišne vrednosti.

“Nekada su se u Kraljevu zatvarale fabrike, nije se gradilo, a mi danas otvaramo, stvaramo…Borimo se da naša Srbija bude jedinstvena, nedeljiva i jača Srbija, gde će se raditi, graditi i stvarati. Gde će biti mesta za sve mlade ljude i ti mladi ljudi su budućnost Srbije, uključujući vojsku i policiju,” rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Rok za završetak radova je oktobar 2020. godine, a pored Kraljeva danas su počeli i radovi za izgradnju osam stotina stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu.

Premijerka je podsetila da su u februaru počeli radovi u Nišu i Vranju i da će nakon Kraljeva i Kragujevca biti raspisan tender za izvođače radova u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, a na kraju prve faze počeće i radovi u Beogradu, čime će u prvoj fazi biti izgrađeno ukupno 8022 stana.

Ona je naglasila da su posao izgradnje stanova i u Kraljevu i u Kragujevcu dobile dve firme iz Paraćina i da će najmanje 80% materijala, opreme i nameštaja kojima će stanovi biti izgrađeni i opremljeni biti srpskog porekla, što će doprineti našem ekonomskom rastu i razvoju.

Iz republičkog budžeta biće finansirana i izgradnja potrebne infrastrukture na lokacijama gde se grade stanovi, za sve lokalne samouprave osim za Beograd i Novi Sad. “Kraljevo će time uštedeti 200 miliona dinara koje bi morao da izdvoji iz gradskog budžeta,” istakao je gradonačelnik Kraljeva.

Tokom posete Kraljevu premijerka Brnabić je saopštila da je počela i izgradnja prve zgrade sa 106 stanova u Dositejevoj ulici, u okviru projekta Urbane regeneracije zgrada koje su teško oštećene u zemljotresu. Naglasila je da će izgradnja preostale tri zgrade ići u fazama, a prva zgrada koja se trenutno gradi biće useljiva u februaru sledeće godine.

Share

Povezani postovi