Društvo 

Hiljadu građana Jagodine putuje u Paraliju

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, sledeće nedelje odvešće najbrojniju delegaciju u popularno grčko letovalište Paraliju. Od 28. maja do 1. juna u Grčkoj će boraviti delegacija od hiljadu ljudi, i to je kako je istakao, najbrojnija delegacija u istoriji, ne samo Jagodine. Organizator ovog putovanja je Skupština grada, a sav trošak snosiće donatori.

“U delegaciji su odbornici, privrednici, prosvetni i zdravstveni radnici, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Standard“, toplane, lokalne samouprave, penzioneri, kulturno umetnička društva, predstavnici mesnih zajednica, raznih udruženja, kao što su „Slatki osmeh“, Društva za sport i rekreaciju invalida, Ratnih vojnih invalida, Saveza golubara, zatim predstavnici gradskog pozorišta i novinari,” istakao je Palma.

Grčka je sa Srbijom prijateljska zemlja, i veliki broj naših građana letuje upravo tamo, pa je Palma rekao da će pozvati i grčke privrednike i investitore da kada su ulaganja i uvoz u pitanju, prioritet daju Srbiji.

“Sada kada je završen kompletan Koridor 10, put do Grčke je skraćen kroz Srbiju za sat vremena, a kroz Makedoniju za 40 minuta gde su naše komšije završile svoj deo autoputa i ove godine će još više biti građana Srbije koji će na letovanje ići u Grčku, koja je najbolja destinacija za građane Srbije, jer je i nama prijateljska zemlja koja nije priznala takozvano Kosovo i glasala je protiv ulaska takozvanog Kosova u UNESKO i INTERPOL. Imajući u vidu koliki broj građana Srbije svake godine letuje u Grčkoj, ja ću i ovoga puta pozvati grčke privednike i investitore da za ono što uvoze iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji,” izjavio je Marković.

Izvor: telegraf.rs

 

 

Share

Povezani postovi