Društvo Najčitanije 

Obnovićemo sve mostove i uredićemo reke, poručio Vučić u Kraljevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas gradove i opštine koji su pretrpeli najveću štetu u poplavama. Nakon Krupnja, Lučana i Guče on je u Kraljevu posetio preduzeće Radijator inženjering koje je, kao i još nekoliko privrednih subjekata u Adranima i Grdici, pretrpelo veliku štetu.

“Firme Radijator, Gir i Virdžinija imaju 1200 zaposlenih. Imali su velikih problema ali su to vredni ljudi koji imaju tržište na zapadu i ne gube dane. Čak vlasnik Gira ne želi subvencije, ali sva trojica vlasnika su mi rekli da im je najveći problem kako da dođu do novih zaposlenih. Zato molim ljude da imaju više dece i da ostanu ovde da rade. U ovim firmama zarade su preko 50 000 dinara što za Kraljevo nije malo,” istakao je Vučić.

On je u Kraljevu posetio i selo Sirču gde je vojska postavila lansirni most na mestu gde je Sirčanska reka urušila most, poplavila domaćinstva i odsekla od sveta stotinu porodica.

Vučić je poručio da će država da izgradi sva 23 srušena mosta u Kraljevu do novembra ove godine i da će dodatno da uredi i reguliše vodotoke i obaloutvrde.

“Mi smo četiri miliona evra uložili samo u regulaciju reke Bjelice a da rešimo problem u Lučanima i Kraljevu treba nam 1 600 000 evra. To nisu velike pare za državu,” naglasio je on.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će najverovatnije doći u Kraljevo na Vidovdan kada se očekuje otvaranje aerodroma Morava.

“Posebno sam zadovoljan zbog malih aviona koji će sletati zbog Kopaonika, Zlatibora i Tare. Nedostaju nam putevi. Zbog toga je veoma važno da do kraja godine završimo Beograd-Čačak, ne samo Obrenovac-Čačak, i kada imate i aerodrom “Morava” slika je drugačija,” istakao je on i poručio da će brzo početi gradnja Moravskog koridora i da će za dve godine biti završen autoput do Požege, tako da će građani centralne Srbije mnogo brže stizati do Beograda i Zlatibora, ali i do Grčke i Bugarske.

Predsednik je pojasnio da je Srbija uspela da smanji javni dug i da poveća investicije i najavio je još jedno povećanje plata i penzija do kraja ove godine.

Nakon Kraljeva Vučić je otišao u Trstenik gde je obišao poplavljeno naselje Gornji Ribnik.

Share

Povezani postovi