Društvo 

Veseli spust u nedelju 28. jula

Jubilarni trideseti Veseli spust biće održan u nedelju 28. jula, saopštili su organizatori manifestacije koji ističu da, iako je datum ove godine zbog poplava pomeren, interesovanje je veliko i očekuje se pravi spektakl na reci Ibar.

“Nadam se da će ovaj jubilarni Veseli spust biti dobro posećen i da će veliki broj Kraljevčana ali i naših gostiju iz drugih gradova i inostranstva uživati u sadržajima Veselog spusta,” ističe kapetan Veselog spusta, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

I ove godine manifestacija će početi novinarskim spustom niz Ibar dva dana ranije, a dan pre Veselog spusta, 27. jula, biće organizovane igre na vodi na Gradskom bazenu u Kraljevu, dok će uveče na centralnom gradskom trgu nastupiti bend Neverne bebe.

“Uspeli smo da angažujemo bend Neverne bebe da Kraljevo 27. jula, veče uoči Veselog spusta, bude najveseliji grad u okruženju, da pokažemo da Veseli spust jeste perjanica dešavanja na vodi, kao najstarija manifestacija u Evropi, i da je ekološkog karaktera kao jedini spust gde nema motornih čamaca. Time pokazujemo da Kraljevo neguje prave vrednosti i ponosni smo što se sve to dešava u Dolini vekova,” rekao je predsednik organizacionog odbora manifestacije Aleksandar Erac.

Svi koji žele da učestvuju u Veselom spustu od srednjevekovnog grada Magliča do Kraljeva dovoljno je da pripreme splav, čamac ili neko slično plovilo i rano ujutru dođu u Kraljevo. Organizatori su obezbedili prevoz plovila do Magliča i autobuse za prevoz učesnika. Očekuje se lepo vreme, pa će ljubitelji reka i prirode sigurno imati dan za pamćenje.

Share

Povezani postovi