Politika 

Počela isplata novca za nadoknadu štete u poplavama

Grad Kraljevo je 15. jula ukinuo vanrednu situaciju koja je bila na snazi od 3. juna, kada su poplave pogodile čak deset mesnih zajednica na teritoriji Kraljeva. Istog dana, 15. jula, počele su prve isplate novca za nadoknadu štete građanima čija su domaćinstva poplavljena.

“Lokalna samouprava, javna preduzeća, privrednici, preduzetnici, građani, udruženja, članovi SNS-a i volonteri pomagali su u otklanjanju posledica poplava. U ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke zahvaljujem se svima koji su pomagali i apelujem na građane da budu strpljivi prilikom rešavanja zahteva za nadoknadu štete,” rekao je Ivica Bogojević, član Srpske napredne stranke u Kraljevu.

On se zahvalio i Vladi Republike Srbije na pomoći Kraljevu i podsetio da je zahvaljujući angažovanju predsednika Aleksandra Vučića nedavno otvoren aerodrom “Morava” čiji prvi letovi se očekuju u toku jeseni. Podsetio je i da fabrike Leoni i Euro taj uskoro treba da zaposle nekoliko hiljada naših građana i da se očekuje početak gradnje Moravskog koridora.

U prizemlju zgrade Gradske uprave Kraljeva, u holu srednjeg ulaza, izložen je nacrt prostornog plana Moravskog koridora, (autoput E – 761, deonica Pojate-Preljina), koji se može pogledati i na sajtu grada Kraljeva (www.kraljevo.org). Fizička i pravna lica eventualne primedbe na nacrt mogu da dostave na pisarnici grada Kraljeva, do 16. avgusta, koliko traje javni uvid.

Share

Povezani postovi