Privreda 

Kraljevo među gradovima koji najviše ulažu u poljoprivredu

Deset žena sa teritorije Grada Kraljeva koje imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, žive od poljoprivrede i majke su, dobile su po 300 000 dinara za kupovinu poljoprivrednih mašina i opreme. One su ostvarile najviše bodova na konkursu koji je raspisao Grad Kraljevo a za koji su sredstva u ukupnom iznosu tri miliona dinara obezbedili Grad Kraljevo i Ministarstvo bez portfelja za demografiju i populacionu politiku.

“Njih šest su majke troje dece, jedna čak četvoro dece. Ja sam veoma radostan što smo uspeli da obezbedimo za njih finansijska sredstva kako bi mogli i oni i njihove porodice da se bave poljoprivredom, da izdržavaju decu, da njihova seoska domaćinstva napreduju i što je najvažnije, da imamo što je moguće više dece i u selu i u gradu,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Grad Kraljevo je u budžetu za 2019. godinu opredelio 65 miliona dinara za razvoj poljoprivrede i jedan je od gradova Srbije koji najviše ulažu u poljoprivredu. Za subvencionisanje kupovine poljoprivredne mehanizacije, opreme i sadnog materijala u iznosu 30% u ravničarskim i 45% u planinskim selima, Grad Kraljevo je ove godine opredelio ukupno 23 miliona i 500 000 dinara, a ugovore sa Gradom je potpisalo 119 poljoprivrednika, od kojih više od 70% ima manje od četrdeset godina.

Share

Povezani postovi