Društvo 

Socijalne teme pred gradskim većnicima

Gradsko veće Grada Kraljeva usvojilo je rešenje kojim će prostor u Ulici Cara Lazara 44, na trećem spratu, biti dat bez naknade preduzeću “SPV Ibar” d.o.o. koje je osnovala Vlada Republike Srbije, kako bi pratila izgradnju stanova za snage bezbednosti u Voćarevim livadama u Kraljevu.

“Ova preduzeća osnovana su u svim gradovima gde se grade ovi stanovi a imaće kao zadatak i to da svi zainteresovani građani dođu u prostorije ovog preduzeća, raspitaju se o strukturi stanova, o tome na koji način i ko ima pravo da te stanove kupi. Mislim da je to veoma važno za sve pripadnike vojske Srbije, policije, BIA, sudske straže, Okružnog zatvora, Žandarmerije, “ rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Rešenjem Gradskog veća formirana je i komisija koja će realizovati konkurs za dodelu sredstava za razvoj seoskog turizma u Kraljevu. Konkurs će biti otvoren u ponedeljak 23. septembra i trajaće petnaest dana.

“Nekoliko seoskih domaćinstava nije uspelo da potroši novac u skladu sa namenom koja je u njihovim projektima definisana do raspisivanja novog konkursa. S obzirom da ugovor teče do decembra meseca oni će moći da završe taj posao u skladu sa ugovorenim obavezama, ali neće imati pravo da konkurišu na konkursu za 2019. godinu,” pojasnio je gradonačelnik.

Većnici su usvojili i preporuku da Centar za socijalni rad u Kraljevu raspodeli 42 miliona dinara koje je Vlada Republike Srbije obezbedila za pomoć građanima Kraljeva koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jednokratnu novčanu pomoć dobiće 1339 Kraljevčana.

Share

Povezani postovi